maandag 3 januari 2011

Vrolijkste bloem van Nederland

Tulpen maken blij
Van januari tot en met eind april is het tulpentijd. De vrolijkste bloem van Nederland is dan weer volop verkrijgbaar in haast alle kleuren en vormen. Van een zogenaamde winterdip kan geen sprake zijn… tulpen maken blij!

34464_10cm

Vrolijkste bloem van Nederland
Het is bekend dat bloemen vrolijk maken, maar dit geldt in extra sterke mate voor tulpen. Volgens bloemisten komt dit vooral door het ijzersterke voorjaarsimago van de bloem. Onderzoek van het Productschap Tuinbouw heeft daarnaast aangetoond dat de tulp extra positieve associaties heeft: kleurrijk, vrolijk, typisch Hollands en niet duur. De vrolijkste bloem van Nederland dus!

Verrassende show
Tulpen brengen elke vaas in een feeststemming. Dat vrolijke effect wordt extra versterkt doordat tulpen, in tegenstelling tot andere bloemen, doorgroeien in de vaas. De bloemen ogen daarom nooit statisch of stijfjes. Knalroze, dieppaarse, vuurrode of fluoriserend gele tulpen stelen de show. Behalve een rijk kleurenpalet is de tulp ook verkrijgbaar in veel verschillende soorten zoals de bekende Hollandse tulp, de grillige parkiettulp, de stijlvolle leliebloemige of de imposante dubbelbloemige tulp. Mix kleuren en soorten naar eigen smaak en creƫer een spectaculair lentefeestje in de vaas. Als cadeau gooit een bos vrolijke, gemengde tulpen hoge ogen!

Oerhollands
Hoewel de tulp van oorsprong uit Turkije komt, wordt de tulp toch als oer-Hollands beschouwd. Onze fleurige nationale trots groeit uit een bloembol en bijna iedereen ter wereld wordt blij van Hollandse tulpen. Tijdens de tulpentijd (januari tot en met april) worden er op de Nederlandse bloemenveilingen zo’n 1,7 miljard stuks verkocht die naar meer dan 100 landen geĆ«xporteerd worden. Na Nederlanders zijn Fransen, Duitsers en Britten het meest gek op tulpen.

Kijk voor meer informatie over tulpen op www.bloembollencentrum.nl