vrijdag 6 februari 2015

Slimme mannen douchen op een slimme manier: Dornbracht Sensory Sky, Vertical Shower en Horizontal Shower

Hij zorgt 's ochtends voor energie, heeft een ontspannend effect na een drukke dag en masseert spanningen na een afmattende workout weg: de dagelijkse douche is een van de belangrijkste rituelen van de moderne man en blijkt volgens een onderzoek van GfK in opdracht van Blue Responsibility voor 66 procent een vast onderdeel van de dag te zijn. Dornbracht brengt de weldadige beleving van water op een hoger plan: met Sensory Sky, Vertical Shower en Horizontal Shower wordt het dagelijkse doucheritueel een unieke ervaring voor lichaam, geest en ziel – zowel in de spa als in de badkamer thuis. 

dornbracht-douche-1

De innovatieve watertoepassingen zijn gebaseerd op de Ambiance Tuning Technique van Dornbracht.

Met deze techniek kunnen nu voor het eerst verschillende waterstralen met elkaar gecombineerd worden tot voorgeprogrammeerde choreografieën van watertemperatuur en -hoeveelheid. Voorzien van een digitale regeling en een IP-interface kunnen de productoplossingen ook in een lokaal netwerk met andere componenten zoals licht en sound worden geïntegreerd – een mogelijkheid die Dornbracht tot nu toe als enige producent in de branche aanbiedt. Zo kan de dag worden begonnen met een douche die niet alleen staat ingesteld op een aangename temperatuur, maar ook met de eigen lievelingsmuziek en een favoriete lichtchoreografie. 

dornbracht-douche-2

De Ambiance Tuning Technique werd door Dornbracht ontwikkeld onder het overkoepelende conceptionele thema van Transforming Water. Dit staat voor de transformerende werking van water op de mens: verschillende scenario's hebben naar keuze een kalmerend, ontspannend of stimulerend effect – en helpen zo op een slimme manier om de veelzijdige uitdagingen van alledag fit en mentaal gesterkt tegemoet te treden.

Fresh Start: energie tanken voor de dag

De morgen begint met Sensory Sky en het stimulerende scenario reLease. Gebaseerd op het idee van een intensieve zomerbui werkt deze douchechoreografie uit regen, nevel, licht en geur tegelijkertijd reinigend en bevrijdend – de optimale voorbereiding op een actieve en productieve dag. Verschillende regensoorten en prikkelende temperatuur- en lichtwisselingen stimuleren de bloedsomloop, laten moeheid verdwijnen en geven energie. Een verfrissende geur van citrusnoten met een aarde-achtige basis vitaliseert en scherpt de zintuigen aan. Het fascinerende samenspel van zomerregen en weerlichten stimuleert een gevoel van bevrijding – een nieuwe start voor lichaam, geest en ziel. 

dornbracht-douche-3

Relax: stress afbouwen na een lange dag werken 

Op het werk hebben we de volle 100 procent gegeven – een belangrijk project goed op poten gezet, een winstgevende deal afgesloten. Tijd voor een reset: stress afbouwen en tot rust komen. Het scenario De-Stressing van Horizontal Shower spoelt de dag letterlijk van het lichaam. De toepassing maakt voor het eerst een fascinerende watermassage mogelijk waarbij men ligt: een langzame, doelgerichte opwarming van het water maakt de spieren los en soepel en leidt zo ook het mentale loslaten in. Heel geleidelijk neemt de gedachtestroom af tot het hoofd weer helder is. Hoofd en lichaam zijn weer rustig en helder.

Na het sporten: spieren ontspannen, batterij opladen

Een rondje intensief hardlopen in de buitenlucht of een effectieve workout in de gym: regelmatig sporten houdt ons fit zodat we ook op de lange termijn prestaties kunnen blijven leveren. Na het sporten brengt Vertical Shower ons energielevel weer op peil: de choreograife Energizing stimuleert alle zintuigen, activeert de bloedsomloop en de microcirculatie. Wisselbaden met aangenaam warme en verfrissende koude douches bevorderen de bloedsomloop en verbeteren de regeneratie van de spieren – en maken ons snel weer fit voor de volgende training. 

dornbracht-douche-4

Een overzicht van Sensory Sky, Vertical Shower en Horizontal Shower

Bij Sensory Sky vullen verschillende regensoorten, nevel, licht en geuren elkaar aan tot complexe choreografieën die geïnspireerd zijn op weerfenomenen en stemmingen in de natuur. Een gevoel als in de openlucht, waarbij stress en verplichtingen ver weg zijn. Het grootformaat regenpaneel beschikt over aparte sproeivelden voor hoofddouche, lichaamsdouche en regengordijn, een neveldouche met koud water en een licht- en geurfunctie. Deze kunnen naar keuze apart worden ingesteld of met de voorgeprogrammeerde scenario's reAdjust, reJoice en reLease voor het gewenste effect zorgen.

Horizontal Shower is een unieke watermassage die men liggend op de buik of rug op een verwarmd ligbed ondergaat. Hierbij worden zes Water Bars gecombineerd die in een royaal douchepaneel boven het ligbed zijn geïntegreerd. Verschillende waterstralen, waterhoeveelheden en wisselende temperaturen vormen samen drie scenario's met een kalmerend (Balancing), stimulerend (Energizing) of ontspannend (De-Stressing) effect. Het resultaat is een volledige en totale ontspanning.

Vertical Shower combineert speciale waterpunten met verschillende waterstralen: Just Rain omhult het lichaam met grote, parelende druppels. Een heldere, brede waterval stroomt uit de Water Sheet op de schouders naar beneden en maakt de spieren los, terwijl de rug door twee Water Bars wordt gemasseerd. De scenario's zijn hetzelfde als bij de Horizontal Shower.

Voor meer badkamer inspiratie kijk ook eens op Wonenonline.nl