zaterdag 18 juli 2015

432 Park Avenue: wonen in de wolken in luxe appartementen in New York

432 Park Avenue in New York City is een gebouw van superlatieven: met een hoogte van 426 meter is de nieuwe woontoren, die in de zomer officieel zal worden geopend, wereldwijd een van de hoogste wolkenkrabbers. Maar 432 Park Avenue biedt niet alleen het op dit moment beste uitzicht op de mijloenenstad, ook de inrichting van de in totaal 104 luxe appartementen voldoet aan de hoogste eisen. Voor de met licht doortrokken badkamers en keukens kozen de interieurarchitecten voor de designmengkraan Tara van Dornbracht.


432 Park Avenue is het nieuwste en tot nu toe spectaculairste project van vastgoedondernemer Harry Macklowe. Met zijn 96 verdiepingen heeft de slanke woontoren die door architectenbureau SLCW Architects en Rafael Viñoly is ontworpen, de skyline van New York een nieuw gezicht gegeven. Niet voor niets wordt 432 Park Avenue ook omschreven als de “nieuwe icoon” van de stad.


96 verdiepingen luxe: 432 Park Avenue
De toekomstige bewoners staat een volledig nieuw levensgevoel boven de wolken te wachten – dankzij royale ramen van drie bij drie meter en een inrichting die niets te wensen overlaat. Ieder element is door designer Deborah Berke zorgvuldig geselecteerd, waarbij speciaal rekening werd gehouden met de buitengewone architectuur. Zo werd ook in de badkamers niets aan het toeval overgelaten: vanuit het vrijstaande ligbad heeft men een adembenemend uitzicht en wordt men omgeven door hoogwaardig marmer en strak design. Het interieur combineert een moderne stijl met tijdloze elegantie en zet op die manier het iconische karakter van het bouwwerk ook binnen voort.


Exclusieve inrichting in badkamers en keuken: Tara van Dornbracht
Bij de mengkranen viel de keuze op Tara van Dornbracht, die op haar beurt als icoon geldt. Zijn duidelijke, harmonieuze vorm maakt hem wereldwijd tot een geliefd designobject. In zijn eenvoudige perfectie stelt Tara zich in het badkamerinterieur op subtiele wijze terughoudend op – en zet tegelijkertijd een esthetisch statement. Hetzelfde geldt ook voor de hoogwaardig ingerichte keuken, waarin de designmengkraan met aparte handdouche van Dornbracht het exclusieve interieur stijlvol aanvult. Net als alle mengkranen van de premiumproducent wordt Tara volledig in Duitsland vervaardigd en staat daarmee voor hoogwaardige productkwaliteit, Made in Germany.

Een beknopt overzicht

Project: 432 Park Avenue, New York City, Manhattan
Projecttype: luxe woningbouw
Opening: 2015
Architect: SLCE Architects, Rafael Viñoly Architects
Designer: Deborah Berke Partner
Projectontwikkelaar: Macklowe Properties
Dornbracht producten: Tara Classic (keuken), Tara. (badkamer)