zondag 24 januari 2016

Nieuw op de meubelbeurs Keulen 2016: Vakwerk ontmoet Dining. Bank Rolf Benz 624 en Tafel Rolf Benz 924

Met het Dining programma Rolf Benz 624 en Rolf Benz 924 onderstreept Rolf Benz nogmaals de expressiviteit van massief hout. De helder gestructureerde tafel 924 past bij het karaktervolle zitmeubel: de nieuwe bank Rolf Benz 624 die wordt gekenmerkt door ‘vakwerk’ een traditie uit midden Europa. Norbert en Silja Beck hebben een moderne versie van deze bouwstijl gecreëerd.


Stilistisch kenmerk van de bank Rolf Benz 624 is een massief houten onderstel, een unieke constructie die direct is afgeleid van het vakwerk. Deze bouwstijl was tot en met de 19e eeuw erg belangrijk in delen van Engeland.


Voor de Rolf Benz 624 hebben de ontwerpers voor een sterk gereduceerde variant van dit principe gekozen: resultaat is een modern slank onderstel geïntegreerd met oude onderdelen. Op het onderstel rust een zachte zitting met een hoogwaardige bekleding met ambachtelijke capitonnering. Hij nodigt, met keuze in leer of stof, uit tot comfortabel zitten. De bank 624 is in vier lengtes en vier houtuitvoeringen verkrijgbaar.


Passend bij deze nieuwe bank Rolf Benz 624 is de massief houten tafel Rolf Benz 924. De nieuwe tafel is eveneens in vier maten en houtuitvoeringen verkrijgbaar. Hij laat zich ook uitstekend met stoelen uit de Rolf Benz collectie combineren, bijvoorbeeld met Rolf Benz 606 of de stoelen Rolf Benz 640. Het massieve tafelblad kan met rechte kanten of met afgeschuinde kanten worden uitgevoerd.

Voor het Dining-programma 624 en 924 biedt Rolf Benz de nieuwe houtuitvoering ‘notenhout oudgrijs”.