donderdag 5 mei 2016

Internationale erkenning voor een innovatief tapijtdesign dat creativiteit, praktische waarde en esthetische bekoring combineert

Twee tapijtdesigns van Desso, onderdeel van de Tarkett-groep, hebben de Red Dot Award: Product Design verkregen. De winnende producten zijn Fuse en Fuse Create, die beide onderdeel vormen van de Desso-collectie Transitions.

Fuse is een tapijttegel waarin kleurovergangen van kleur A naar kleur B zijn verwerkt, terwijl Fuse Create het assortiment complementeert met zachte kleurovergangen van een tint grijs naar helderder kleuren. Het Transitions-assortiment, onderdeel van de Carpetecture®-tapijtcollectie, omarmt beweging en creatieve uitingen, een weerspiegeling van onze prachtige en steeds veranderende wereld.

Met deze producten kunnen architecten en interieurontwerpers originele vloerontwerpen creëren die uitdrukking geven aan hun persoonlijke smaak. Tegels van het oorspronkelijke Fields-assortiment, dat in 2014 met succes is geïntroduceerd, kunnen worden gecombineerd met elementen uit Fuse en Fuse Create. Zo kan bijvoorbeeld in een kantoorruimte een overgang tussen twee effen gekleurde ruimten of het effect van verschillende werkruimten gecreëerd worden. De producten kunnen ook willekeurig worden gelegd, wat in een gedurfd en krachtig vloerontwerp resulteert. De twee producten zijn gemaakt uit een prettig aanvoelend en toch slijtvast lusmateriaal; dit geeft de vloer een comfortabel en toch professioneel uitziend bouclé-effect.

“We zijn erg trots op de Red Dot Award: Product Design2016, vooral omdat we Fuse Create nog niet officieel hebben gelanceerd – dat staat gepland voor halverwege 2016”, aldus Ludwig Cammaert, Director Design en Technical Development bij Desso. “Wij denken dat de producten Fuse en Fuse Create veel ruimte geven aan architecten en interieurontwerpers om hun creativiteit de vrije loop te laten bij het ontwikkelen van een aantrekkelijke werkomgeving voor hedendaagse organisaties.”

Met zijn 41 experts van over de gehele wereld die volgens strikte regels worden gekozen, garandeert de Red Dot Award: Product Design een hoog competentieniveau bij het beoordelingsproces. De jury bestaat uit freelance ontwerpers, designdeskundigen en gespecialiseerde journalisten – maar nooit zijn er ontwerpers bij die in dienst zijn van een mogelijke mededinger.


“Zowel Fuse en Fuse Create zijn leverbaar met de zilver-gecertificeerde Cradle to Cradle® EcoBase™-tapijtrug, die het perfecte evenwicht vormt van prijswinnend design en milieubewustzijn”, zegt Roland Jonkhoff, Managing Director van Desso.

Prof. dr. Peter Zec, oprichter en voorzitter van de Red Dot Award, merkt op: “Winnaars van de Red Dot dragen niet alleen een uitzonderlijke designkwaliteit uit, maar laten ook zien dat design een integraal onderdeel vormt van innovatieve productoplossingen.”

Voor de Red Dot Award: Product Design 2016 concurreerde Desso met deelnemers uit 57 landen en ongeveer 5200 producten en innovaties. Vertegenwoordigers van Desso nemen hun prijs in ontvangst op 4 juli 2016 tijdens een galaceremonie in Essen, Duitsland.