woensdag 18 mei 2016

Zomer in huis

Ook zo’n zin in de zomer? Lange dagen buiten, met je blote voeten op het strand, gezellige barbecues in het park of tropische cocktails op het terras. Wie droomt er niet van! Met de nieuwste collecties wand- en raamdecoratie, zonwering en meubelen voor binnen én buiten geven wij je tips hoe je de zomerse sfeer snel en gemakkelijk in huis haalt.

Vakantiehuis
Natuurlijke materialen zoals hout, rotan en jute geven jouw interieur direct dat ‘laid back’ strandtent gevoel. Door één wand te behangen met een rustiek houtmotief tover je jouw huis snel en eenvoudig om tot ontspannen vakantieverblijf. De behangcollectie Cabana van ESTAhome.nl wordt gemaakt van hoogwaardig krijtverf vliesbehang waardoor de dessins een mooie matte optiek hebben met een tastbare textuur. Een snelle en makkelijke metamorfose, want: muur insmeren met lijm, het behang aanbrengen en klaar! Maar je kunt het natuurlijk ook wat groter aanpakken met de luxe Inspiration vinylvloer van Tarkett. Door de levensechte structuur is het bijna niet van echt hout te onderscheiden en de tekening geeft het interieur direct een tropische uitstraling. Met het vrolijke groen van veel planten en accessoires van drijfhout hoef je de deur niet meer uit voor dat ultieme vakantiegevoel.


Lange dagen, korte nachten
Nu het eindelijk kan, blijven we zo lang mogelijk buiten, met kortere nachten tot gevolg. Het wordt pas laat donker en de zon gaat al vroeg weer op. Om toch voldoende nachtrust te krijgen is het belangrijk dat de slaapkamer goed verduisterd kan worden. Houd bij de keuze van de raambekleding rekening met de verschillende seizoenen. De verduisterende rolgordijnen van bece® zijn praktisch en geschikt voor vrijwel alle ramen. Of het nu gaat om grote of kleine ramen, dakramen of draai-kiepramen. Ook met de horizontale houten jaloezieën van Sunway kun je de lichtinval optimaal beheersen. Er is keuze tussen twee lamelbreedtes, gelakte of gebeitste tinten en de jaloezieën zijn zelfs geschikt voor grote raampartijen, en leverbaar tot maar liefst 2,8 meter breed.


Vlechtwerk
Het ultieme relaxen kan beginnen met de C317 kuipstoel van Feelgood Designs. Het ontwerp dateert al vanuit 1965 maar is alles behalve gedateerd. Voor binnen is hij er in natuurlijk gevlochten rotan of voor buiten in lichtgewicht en makkelijk te onderhouden polyethyleen. Het ranke onderstel contrasteert mooi met de kuip en de fijne weefstructuur zorgt voor optimaal zitcomfort.

In de woonkamer, op je balkon of veranda; de nieuwe hangstoel Lot van Broste Copenhagen kun je zowel binnen als buiten ophangen. Hij wordt compleet met ketting geleverd. Leg er een kussen, zachte badhanddoek of schapenvacht in en relax!


Buiten wonen wordt buiten loungen
De tuin en het terras zijn in de zomer een verlengstuk van de zitkamer. We willen buiten loungen en vooral genieten. Met de acht verschillende losse elementen van de comfortabele loungebank Ibiza van Umix, exclusief verkrijgbaar bij Leen Bakker, kun je eindeloos combineren. Van grote hoekbank tot klein zitje voor op het balkon. De bank is uitgevoerd in een speciale outdoor stof die waterdicht is, waterafstotend en antibacterieel. Dat wordt lekker ontspannen in je eigen achtertuin!


Houd het binnen koel
In de zon is het heerlijk, maar binnen loopt de temperatuur snel op. Luxaflex® heeft verschillende typen buitenzonwering, zoals screens, markiezen en schermen. Met deze terraszonwering sla je twee vliegen in een klap: het voorkomt dat fel zonlicht naar binnen schijnt én zorgt voor schaduw in de tuin. Voor wanneer je extra lang buiten wilt zitten is er een speciale ‘powerrail’ met sfeerverlichting die je onder de zonwering kunt bevestigen. Tip: stem de kleur van de zonwering af op die van de kussens van de buitenmeubelen of de kleuren van het huis. Bron: Perscentrum Wonen